Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Nechápal jsem text, a to od tvrzení, že Trevier (Trier) je nedaleký. V mých očích je to přes celé Německo. Je nějaké vysvětlení, abych mohl rád číst dál?

0 0
možnosti

vysvětlení jest: od Schengenu je Trevír asi třičtvrtěhodinku zastávkovým vlakem, přičemž Německo je přeci jen poněkud větší. Nyní tudíž můžete čísti dále.

0 0
možnosti
MD

Perl Schengen ale není žádná "hujerovská" sebepropagace EU, jak by možná někdo mohl nybýt dojmu, ale dusledek faktu, že podél Mosely jde železnice jen na nemecké straně, na lucemburské není. Tudíž, v rámci dobrých sousedských vztahů DE-LUX, mají nádraží v DE, pokud se z nich dá pohodlně přejít na nějakou lucemburskou lokalitu za řekou, v názvu i onu lucemburskou lokalitu. Např. Nennig-Remich, nebo Winscheringen-Wormeldange. Jinak kraj to je, jak už to u vinařských krajů bývá, moc hezký.

1 0
možnosti

Ano, taky jsem si tam té nádražní dvojakosti na celé trati povšiml a je to přesně, jak píšete.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Bezva reportáž. Škoda, že jen zde. Asi by se obecně líbila. Máte styl.

Ať se Vám dílo nadále daří.

PF

0 0
možnosti

Zdravím též a děkuji. Nicméně přeci nemusím být všude.

0 0
možnosti
PL

V devadesátkách (před Schengenem) jsem z Ga-Pa vyjel lanovkou na Zugspitze, o kterou se Němci dělí s Rakušáky podobně jako my o Sněžku s Poláky. Ten vrchol je ostrý, rozeklaný, plný hran a štěrbin, a proto po něm vede klikatá vyhlídková trasa z kovových nosníků, úzkých pororoštů a se zábradlím, přičemž asi v polovině té cesty přechází tam a zpět státní hranici. Tam byla do skály zabetonovaná kovová tyč s rakouským státním znakem a vedle zábradlí té "feraty" byla excentricky vevařena jakási plechová jeřábnická budka s plexisklovými okny, jak to u nás známe ze stavebních věžových jeřábů MB80, popř. z autojeřábů Praga a Tatra. V ní seděl uniformovaný rakouský celník, nakvašeně nás pozoroval, jak se na tom rakouském území chováme, a za sklem měl ceduli "Razítka do pasu na památku nedáváme!"

1 0
možnosti

to musel být docela vopruz, sedět v uniformě s frčkama skoro 3000 m nad mořem a nemít ani jít kam na záchod. Takovej celník si výsluhy k důchodu víc než zaslouží.

0 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik