Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krásné fotky.

Pro neadrenalinové sportování, rekreaci, turistiku a oddech jsou vodní cesty a řeky v Německu velice oblíbené, včetně spojení Rýn – Mohan – Dunaj.

Mně se nejvíce líbilo údolí řeky Altmühl a Kelheim (východní část kanálu). Strmé skály, hrady, lodě nákladní i turistické.

Pokud chce někdo vidět hodně plujících nákladních lodí, doporučuji zejména západní část (dolní část řeky Mohan) nebo východní část (řeka Altmühl). Zpravidla, čím blíže k Rýnu nebo Dunaji, tím více lodí.

Za Norimberkem (nejvyšší nadmořská výška kanálu) jich pluje málo.

0 0
možnosti

Ano, z Kelheimu (resp. Saalu) do Regrensburgu jsem taky jednou šel. Daleko nejintezivnější lodní dopravu jsem ale zažil na Neckaru mezi Neckarsulmem a Heidelbergem

0 0
možnosti

Těch deset tisíc kamionů se v jistém oboru nazývá lean management. Který samozřejmě podporují vlády všech možných států výstavbou dálniční sítě, která běžným obyvatelům přináší jen problémy. Atakdále atakdále.

1 0
možnosti
Foto

Krásný blog z dílny muže vnímavého všech kolkolem krás.R^

Úplně vidím děti, jak se jejich těšením a řehotem při akci...A teď se zhoupnem, rozjasní celý vláček:))) Moc hezké fotky, nedělní potěšení:):-)

2 0
možnosti

V osmdesatych letech byla proti tomu kanalu spousta protestu, ze pry zhyzdi krajiny, a vyhubi spoustu zivocichu. Kdyz byl hotovej, byl jsem se tam podivat a podle mne opak byl pravdou.

Jinak jeden z mych domovu je hned u Dunaje na ktery vidim z okna. A jsou doby kdy za cely tyden neprojede jedina lod, to opravuji nekde zdymadla, nejaky kapitan pod vlivem nekam narazil nebo dokonce jako ten holandan v roce 2008 vysunutym jerabem strhnul v RBG plynove potrubi pod moste a ten se pak zarem tak prohnul, ze musel byt strzen a postaven novy. To ty lode nepluly hodne dlouho.

A jindy je to kazdych par minut nejaka. A vsiml jsem si ze za ta leta co tam bydlime jsou ty lode vetsi a vetsi.

2 0
možnosti

P31e91t69r 46L72o13r33e88n30c

12. 9. 2021 10:07

Že jste si teda dal na čas...

Ale stálo to za to, si počkat. Díky za krásné přenesení do jiného světa.

Tahle se tváří Rhein-Main-Donau-Kanal u Nuremberka. Není to on?

1 0
možnosti

Jawohl, Hilpolstein und Roth.

0 0
možnosti
Foto

Ráda Tě tady opět vidím, Zdendo.:-)R^

Půvabné a ty zvlněné koleje jsou boží.

2 0
možnosti

Inu, abych tolik nedegeneroval ...

1 0
možnosti

koukam, dalsi prudce tolerantni vymezovac proti ostatním

0 3
možnosti

Co to je za úchylku, nenapsat do blogu, kde kanál je?

1 0
možnosti

Též to pane Řehůnku netuším, ale napadá mne výrok Vilmy k praktikantovi Hlaváčkovi - hledej, šmudlo! Tak se mějte, budeme hledat, pokud se autor nesmiluje a příště neprozradí, společně! :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 14,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik