Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

R^ Hitler stavěl 600 km dálnic za rok pomocí lopaty a krumpáče. My to nejsme schopni se současnou technikou postavit ani za deset let.

0 0
možnosti
JR

J20a26n 34R10á20ž

23. 6. 2019 10:51

Za pět let spojili rychlovlakem Číňané Peking s Lhasou, z toho je 1420km v Himalájích, kde zřídili nejvýše umístěnou vlakovou stanici světa v 5040 m n.m. a 4,5 km dlouhý tunel vyražený ve věčně zmrzlé zemi. Za tu dobu se u nás plánovači ještě ani neshodli, kudy by měly rychlovlaky z Prahy do Brna a pak dál na státní haníce vůbec jezdit.

Nedávno jsem četl, že Vietnamci mají v plánu do tří let dostavět rychlovlak z Hanoje do Saigonu s průměrnou rychlostí 200km/hod. Myslíte si, že za tu dobu se u nás alespoň rozhodne, kudy to ta naše rychlodráha povede? Pochybuji!

Během 20 let od mezivládní dohody o spojení Brna s Vídní dálnicí se u nás ještě ani nerozhodlo kudy povede posledních 25km z Pohořelic do Mikulova, kde už mají Rakušané dostavěnou svoji polovinu dálnice.

Tak tohle na Brusel opravdu svádět nemůžeme!!

6 0
možnosti

Drobné doplnění: o té rychlodráze ve Vietnamu se celkem obšírně psalo už v roce 1995. Ovšem Čína je úplně jiná liga, to máte pravdu.

0 0
možnosti

Zdeňku, perfektně napsaná realita. A i když se té rychlodráhy nedožiju, věřím, že to bude na chlup tak, jak jsi to napsal.

1 0
možnosti

I nebude, ono se to za ta desetiletí ještě určitě "zdokonalí" a budoucí pokolení budou jen vzpomínat, jak to za nás bylo krásně jednoduché

1 0
možnosti
  • Počet článků 545
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik