Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I49v76a28n 24M62a97r50e22k

6. 1. 2019 11:02

Máte pravdu p.Zdeňku. Nádraží či staničky neumírají, ale jsou v kómatu. i u nás je jich celá řada, některé mají stáří třeba jen několik desítek let , třeba Újezdec u Luh, vedle něhož byl ve vedlejším parčíku pomníček na T.G.Masaryka, který tam zřejmě odpočíval před další cestou ? Ten přežil i výstavbu - modernizaci tamní stanice, ale nepřežil polistopadové změny - bohužel. Stejně tak dopadla i nová stanice Brumov i stanice pamatující stavbu Vlárské tratě před 130 léty, jako je Slavičín, Bohuslavice n/ Vlárou, Vlárský Průsmyk a další.

V létě minulého roku jsem opět po létech navštívil Český ráj. Staleté staničky mezi Jičínem a Turnovem, jsou v nádherném stavu, jako by byly zkolaudované včera, v čem to asi je ? 8-o

Přeji hezkou neděli-všem. R^

1 0
možnosti

přesně jak to píšete. Některá nádraží umírají, ale jiná neuvěřitelně ožívají. Čili smutek bývá vyvážen radostí a vlastně je to úplně stejně jako v životě. Hezkou neděli i Vám a pozdravujte teplany!

0 0
možnosti

Krásné vyznání nádražím a nádražíčkům! Je z toho vidět ta láska k vlakům a všemu kolem.

Tak hodně štěstí a zdraví v novém roce 2019, Zdeňku!

6 0
možnosti

Děkuji, i Tobě mnoho zdaru všeobecného do začínajícího roku!

1 0
možnosti
Foto

Také jedno takové znám. Není to ale nádraží, ale nádražíčko, železniční zastávka na jednokolejné trati, která spojovala dvě jihomoravská městečka Čejč - Ždánice. a trať by se loni ožila 110 let od svého založení. Je už bohužel zrušená, ztratila svůj význam, a z jednokolejky je cyklostezka. Aspoň že tak, i ta slouží lidem. Díky za nostalgickou vzpomínku i za zajímavý, i když smutný foto dokument. :-)R^ https://pantlikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=482684

1 0
možnosti
Foto

Název článku Zrušená trať Čejč - Ždánice. :-/

1 0
možnosti
Foto

Pěkné,;-)R^ přeji hodně inspirací do nového roku.

3 0
možnosti

Děkuji a samozřejmě nápodobně!

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ Moc pěkné, poetické. Časy se mění, automatizace, elektronika .......personálu ubylo, některá nádraží osiřela. Jedno v mém okolí bylo strženo jen proto, že nebyla vůle je prodat za přijatelnou cenu. Místo té krásné budovy z červených lícovek postavili betonový monolit bez dveří a oken, aby na lidi nepršelo a nikdo nemohl vycinkat okna a utrhnout dveře - bezúdržbová "stavba".

2 0
možnosti

když si to tak vezmu - ono koupit nádraží taky není nic snadného. Nicméně znám několik lidé, kteří to uměli.

0 0
možnosti

Znám taky jedno, ve Zbirohu, smutný pohled, na rozdíl od Vás si myslím, když neplní svou fci,tak bohužel skomírá.

0 0
možnosti

a myslím, že nás všechny ještě přeskomírá

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS