Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nádhera takový článek číst ... a vzpomínat, děkuji :-) . Taky jsem o jedno takové přišel, i když jen jako cestující. Nádraží, které se změnilo na obyčejnou železniční stanici na koridoru. Nádraží, které bylo slyšet a občas i cítit už z dálky. Člověku moc nevadilo, když přípoj ujel, protože v zimě guláš v nádražce (kde je jí konec?) a ve zbytku roku jen tak pozorování 1-2 choceňských Hektorů na posunu (kde je jim konec?), do toho všeho 10-14tivozové rychlíky, které nejely v taktu a nikomu to nevadilo.

Alespoň mi zůstane českolipská vzpomínka na jedno letní odpoledne r.2002, kdy to většina účastníků čundru "nemohla vydržet" v Kamenici až do Děčína, kde se měnila mašina (a bylo podstatně víc času; jeli jsme až do Chebu), takže se ve dvou pelášilo vedle nádražní budovu pro pivní zásoby. A pak při výjezdu v klidu poslouchat ten krásný koncert válců Bardotky, hmmm ... :-)

1 0
možnosti

A mně se zase v Chocni vždycky líbilo to nádherně starodávné kolejiště s odkloněním hlavních kolejí, a kde to vypadalo, jako když minulý týden dokončili elektrizaci.:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za tu krásnou nostalgii. Nejdřív nám sebrali všechny ty Štokry, Papoušky a Šlechtičny, teď ještě nádraží. Ale vzpomínky nám sebrat nemůžou...R^:-)

0 0
možnosti

Pak už zbývá jen, aby nám sebrali vlaky jako takové. Toho se snad nedožiju.

0 0
možnosti
VV

Treba vam ho jednou vratej, jako po temer 60 - ti letech zastavku Kacerov/Sporilov sazavskymu pacifiku.

A diky za hezky clanek. A obzvlast za vase podekovani k uverejneni toho snimku. Vetsina zdejsich blogeru totiz nestydate obrazky krade kde se da, a kdyz se jich na to nekdo zepta, jsou jeste urazeni.

1 0
možnosti

No asi nevrátěj, ale kdo ví ...;-)

Ja si pokládám za velkou čest, moci právě panu Švestkovi aspoň takto poděkovat, a nejenom za tenhle obrázek.

0 0
možnosti
JT

:-) hezké, jak píšete a vzpomínáte (a k tomu se přidám) "modernizace" (draze placená) bere nádražím to jejich zvláštní kouzlo, hlavně pro ty nostalgické duše, které si jízdy vlakem užívali.

2 0
možnosti

Děkuji. :-) Tak tak, ale zase to beru realisticky. Generace přicházejí, odcházejí a nějaký nostalkig se snad najde vždycky.

1 0
možnosti
Foto

I64v73a77n 80M45a95r14e84k

17. 7. 2016 10:41

Berou Vám nádraží, p Šindlauere ? Nejste sám,mně už ho vzali . ;-( Rv

0 0
možnosti

Trochu mi Váš blog připomíná "Vratné lahve"... není Zdeněk jako Zdeněk ;-)

dekuji za příjemné nedělní ráno V

2 0
možnosti

To není, My byli kdysi ve skautu tři Zdeňnkové, z toho jeden Jirka:-P

3 0
možnosti
Foto

Tak už chtějí "modernizovat" i českolipské? V Mladé Boleslavi měli také velkolepé plány- a zatím se nic neděje, byla bych v klidu.

V Liberci chtějí zmodernizovat autobusák...na to už se čeká léta- a zatím mají plány akorát na papíře, přitom nádražní budova je ostuda města.

Zdeňku, moc pěkný blog, ostatně jako vždy:-)R^

2 0
možnosti
Foto

A Valdštejna si pořád pamatuju, škoda,že ho zrušili.:-)

0 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že Vám nechají alespoiň Českou Lípu.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, Zdeňku.

2 0
možnosti
MC

Jste normální. KarmaR^

3 0
možnosti

To je v dnešních časech obzvláště vzácný komploment, děkuji!;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 546
  • Celková karma 12,21
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik