Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Od pondělka služební cesty už jenom pěšky

poněvadž poslední služební kánohéhu nám ostré šutráky pod ploučnickým jezem v Březinách nastrouhaly na korbáčiky, a všechny ostatní dopravní prostředky nám šílenci zakážou.

Tolik jsme se snažili, abychom se stali praporečníky pokroku, abychom kolísajícím masám byli majákem radostných zítřků!

I my, mladí praporečníci krátce před důchodem, směle zaujímáme přední linie v nesmiřitelném boji se zabedněnými zpátečníky a proto jsme s dalekým předstihem zavedli pokrokový způsob služebního cestování, totiž plavidly poháněnými energií z obnovitelných zdrojů.

Jen považte: auta a autobusy na naftu či benzín nebudou, poněvadž je zakážou. Elektroaut bude v republice jen pár stovek a budou je mít jen úřady a některé neziskové organizace - což my nejsme. Vlaky jezdit nebudou, protože motorové lokomotivy zakážou, elektrickým omezí příkon na 1200 W a parním nařídí černou barvu páry. Letadla v muzeích a hangárech sešrotují, aby v občanech nevzbuzovala nepovolené myšlenky.

Mezi námi praporečníky: ono ale zavést služební plavidla, to není jako že hop na krávu a tele je tu.

Jelikož plavidla na solární pohon omezovala služební cesty pouze na slunečné dny, zvolili jsme plavidla poháněná větrem nebo lidskou silou. Byť i to mělo své mouchy. Na služební cestu vyslaní pracovníci například museli počítat s tím, že po proudu se sice povezou, ale proti proudu budou muset vynaložit mnoho sil (jeden kolísající bývalý kolega používal nepřijatelný termín "makat jak barevný"). Výhodnější se jevily služební cesty po rybnících a přehradách, ale pohříchu naši obchodní partneři na jejich březích neměli žádné kanceláře a výrobní provozy.  

Human resources manager a mzdová účetní na služební cestě do Žampachu, kde se koncem dubna konal seminář „Jak informovat zaměstnance o změnách v environmentální problematice zdanění příjmů ze závislé činnosti, aniž by došlo k totální demolici nemovitostí zaměstnavatele.“  

A těch školení, co jsme jako referentští háčci a zadáci služebních plavidel absolvovali! Koho by kdy napadlo, že na stará kolena vybojuje úřední lejstro, že byl poučen o šlajsnách, jak odtahovat, jak cestovní příkaz strkat do hoboku a že jsou zakázáni služební eskymáci obzvláště, je-li ředitel porculánem.

Lodní park veslic, pramic, kajaků, kánoí, kéň, kánohéhí a šlapacích katamaránů byl referentem služebních plavidel pečlivě udržován a vyhovoval jak kriticky nízkému stavu na Ploučnici, tak slapové tsunami na Mácháči.

Jenže časem šílenci začali kafrat i do služebních plavidel. Že prý například i jednomístná kéňa musí být vybavena uzavřenou vakuovou toaletou s aktivním RFID členem pro přenos informace o velikosti a složení fekální stopy, nebo že dvoumístný služební kajak musí mít zabudovaného asistenta pro kontrolu únavy během předepsaného držení pádla.  

Po jizerském voleji se plaví zmocněnec pro ochranu osobních údajů, jenž si nepřeje být jmenován a odtmítl uvést účel a cíl této jeho služební cesty. S uveřejněním snímku souhlasil pod podmínkou, že na něm bude začerněn.    

Postupně jsme plavidla nevyhovující nově zaváděným nařízením z našeho služebního parku vyřadili. Ovšem nová plavidla splňující nařízení byla tak drahá, že byla neprodejná a nikdo je nechtěl vyrábět. Až nám zbyla na vyjímku poslední kánohéha, a ta ztroskotala na šutrech v Březinách, když s ní referent služebních plavidel plul na kontrolu do STP v Děčíně.

Ale my se tak snadno nevzdáme! Od pondělka budeme na služební cesty chodit pěšky!

Přijali jsme referenta pro služební obuv a jeho prvním úkolem bude sehnat ve velikosti 49 nějaké dobré botky, poněvadž u nás v prodejně pracovního oblečení a obuvi mají jen zateplené gumáky s podrážkou proti statickému náboji a v těch - mějte mě rádi - na pracovní setkání s našimi obchodními partnery do Wiesbadenu nepůjdu. Vždyť už v Zahrádkách u České Lípy bych mohl pobírat peníze za reklamu od výrobců mastí na kuří oka.  

O teroru ve Wiesbadenu, jak bych holínky zul, raději nemluvě. 

Ano, počátky světlých zítřků nikdy nebývají snadné. Avšak nezoufejme; pro každou volovinu se vždy aspoň jeden šílený praporečník najde.

Fšecky dva obrázky jsou moje.

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 2.5.2021 7:35 | karma článku: 43,10 | přečteno: 9134x
  • Další články autora

Zdeněk Šindlauer

Zmizet „po tramvajácku“

Zmizet „po anglicku“ umí každý, ačkoli se to na žádné škole nikdy nevyučovalo. Dokonce, pokud vím, pro tuto činnost dodnes neexistuje žádná norma, směrnice či doporučení, což nutno považovat za zázrak.

23.4.2024 v 14:00 | Karma: 18,21 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Může náčelník Veliký Nanuk klepat kosu?

Ne, nemůže, poněvadž náčelník je chytrý jako liška a na výpravu zmrzlým krajem se vybaví péřovou bundou, kulichem i pletenými rukavicemi a před cestou do sebe „U piráta“ kopne jednoho lomcováka.

21.1.2024 v 7:35 | Karma: 19,00 | Přečteno: 318x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Kterak cestičko k domovu se vineš?

Inu, panu básníku Raisovi to bylo nanejvýš jasné: „cestička k domovu známě se vine“ a „vždycky bych si na ní zpíval.“ Jenže známě se vinoucích cestiček znám plno a popěvkům jsem se na nich taky občas oddával.

29.10.2023 v 7:35 | Karma: 18,94 | Přečteno: 299x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Revoluce v dějinách lidstva: nalezen guláš starý 800 miliónů let

Jsem pyšný na to, že před desítkami miliónů lety můj praprapra ... pradědeček vynalezl slezení ze stromu pátraje, zda potrava rostoucí a běhající po zemi je chuťově a kaloricky bohatší než lišejník a hmyzáci na stromě.

15.10.2023 v 7:35 | Karma: 17,33 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

To je od vás, Hujere, ten Schengen?

No, Hujer, vy jste fakt ten poslední, kdo nám tady chyběl! Už tak germáni mají slušný hokej v tom, jestli se tohle pohraniční nádražíčko u Mosely jmenuje Perl, nebo Perl (Mosel) – a teď ještě vy do toho s tím Schengenem!

27.8.2023 v 7:35 | Karma: 23,46 | Přečteno: 659x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,21
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik