Zdeněk Šindlauer

A co špagetová věž - že by nebyla? Uděláme věž!

5. 02. 2017 7:35:00
Šedivějící pracující mužové se při pracovním vorkšopu dělí ve dva tábory. Ti, co vidí aspoň na dálku, známkují ženskost slečny koučky, kdežto ti, co aspoň slyší na blízko, uzavírají sázky, zda budou či nebudou špagety.

Jakmile slečna koučka oznámí „teď si procvičíme práci v týmech, připravila jsem pro vás novou a zajímavou soutěž - kdo postaví ze špaget nejvyšší věž“, propuknou oba tábory v povyk.

Tábor dalekozrakých se čertí, že slečně koučce nebudou moci zaostřit do výstřihu, až bude v předklonu odpočítávat špagety. Ti nachluchlí si zase vjedou do zbytků vlasů při hádce, kdo sázku prohrál. V nastalém ryku oba tábory ututlají, že novou hru se špagetami už hráli pětkrát až dvacetkrát, a umlčí dva vyjukané bažanty, špagetovou stavařinou dosud nepolíbené.

Zatímco každému týmu slečna koučka s obřadní vážností odpočítává po dvaceti špagetách, jednom metru nitě, jednom metru izolepy a jednom bonbónu marshmallow, špagetoví přeborníci zapomenuvše na výstřih vzájemně se trumfují, kdo kdy vztyčil větší špagetovou věž, čili takové to chlapské „kdo vejš.“

Bažanti, natěšeni utopickými teoriemi o nadchnutí, úkolování a řízení týmu, jsou ihned po startovním výstřelu z týmů vypuzeni, aby se do toho starým mazákům nepletli, neb času je málo a nesmí být vyplýtván na neproduktivní pitominy.

Rozdělení činností v teamu je zcela jiné, než jaké před hodinou slečna koučka odzpívala při efektní prezošce. Dva mazáci s nejmenším třesem rukou střelhbitě vztyčí a izolepou zasichrují eifelovku typu „4x3 špagety do základny, 4 + 3 + 1 špagety nastavit na sebe + nabodnout marshmalow, a drží ji, aby nespadla. Třetí mazák chatrnou eifelovku čtvrt hodiny hypnotizuje aby stála, čtvrtý střeží pracoviště před nájezdy cizáků, zbylé členstvo krade konkurenčním týmům špagety a pokouší se jim sežrat marshmallow. Nejostřílenější mazáci dokáží stavařské špagety užmoulat a zhypnotizovat tak dokonale, že vydrží stát přesně předepsané dvě minuty a teprve v čase 2:01, kdy na marshmalow usedne moucha, se zhroutí.

Slečna koučka okouzleně žasne a předpisově jásá, jak jsou týmy dokonale sehrané, což přičítá svým vrozeným a nedoceněným koučinkovým schopnostem.

Šedivějící vorkšopující mužové se tetelí blahem, že majíce špagety šťastně za sebou konečně mohou pro zbytek vorkšopu odstartovat tajný turnaj v piškvorkách, navzájem se bodají nakradenými špagetami a těší se na cirkus, až šéf odhalí, že má pod zadnicí narafičený vítězný ožužlaný marshmallow.

Vorkšop vrcholí ohlavičkovanou fakturou na 12.678,- Kč včetně DPH a špaget za akční cenu 5,90 Kč, jakož i slastným oddechem účastníků, že konečně mohou jít dělat zase něco normálního.

Nuže, tak zase za rok – bude špagetová věž? Určitě. Bude věž! Zatím nejvýznamnějším dopadem vorkšopu je rozhodnutí šéfa, že na teritoriu oddělení není dovolen marshmallow.

Autor: Zdeněk Šindlauer | karma: 26.03 | přečteno: 1426 ×
Poslední články autora